FORENINGSPORTAL HVA SKJER
Onsdag 16 Oktober
kl. 18:00 - 21:00
Jevnakerhallen, Jevnaker
Arr: Kultur og fritid, Jevnaker kommune

Marco Elsafadi kommer til årets oppsiktsvekkende gode oppvekstkonferanse!

16. oktober kan bli en av de viktigste kveldene for deg som er foresatt, jobber mot barn og unge – eller rett og slett bare er opptatt av en god oppvekst for barn og unge.  Snitching preger hverdagen til de unge, og voksne må skjønne hva dette handler om.

For å hjelpe oss, kommer Marco Elsafadi til den tredje utgaven av Oppsiktsvekkende god oppvekstkonferanse. Han skal også besøke ungdomsskolen på dagtid. 

Slik kan ungdom og voksne få et felles utgangspunkt for samtalen. 

Elsafadi er en prisvinnende foredragsholder som vil snakke om relasjoner mellom ungdommer, foreldrenes kraft, mangfold og inkludering. 

Han har også tidligere snakket om snitching, i forbindelse med det pågående forsknings- og utviklingsprosjektet ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Vi får også høre fra dette prosjektet, ved Rakel Rohde Næss og Lilian Martinez Romero. De har blant annet spurt unge om de har fått meldinger som de synes er vanskelig å håndtere, og ikke har snakket med noen om. Et eksempel: 

Regner med at du har kniv i kjøkkenskuffen, kutt deg over pulsen håndleddet/halsen så dør du innen 5 min. Hvis du har en trapp så kan du henge deg i et tau så går det fort. Bare noen råd 😉 Snakkes

Les flere eksempler og mer om snitching i denne artikkelen.

Dette er Marco Elsafadi

… snitching?

Tidligere i år har vi omtalt fenomenet snitching og hvordan det preger ungdomsmiljøet – og at det starter stadig tidligere. 

Derfor er årets konferanse obligatorisk for alle ansatte i Jevnaker kommune som jobber innenfor barnehage og skole.  

Men det er avgjørende viktig at foresatte også får kunnskap og forståelse om dette. Og treneren. Og instruktøren. Og naboen. 

Det trengs et helt samfunn for å oppdra et barn, heter det. Denne tankegangen er også noe av mestertanken bak Oppsiktsvekkende god oppvekstkonferanse. 

Dette er snitching

– Alle MÅ forstå dette

Temaet på årets konferanse er en direkte oppfølging av Ungdomskonferansen «Er du snitch er du ferdig» tidligere i år.  

Der var også ordfører Morten Lafton til stede.  

– Det går jo opp for deg hvor utbredt og hverdagslig dette er. Alle MÅ forstå dette, som innbyggere i vårt nærmiljø, sa han etterpå. 

 

Tidligere saker

Oppsiktsvekkende god oppvekstkonferanse

Påmelding

Arrangementet er gratis, men det vil være påmelding av hensyn til sikkerheten. 

Ons 16.10.2024
18:00 - 21:00
Jevnakerhallen, Jevnaker
Kultur og fritid, Jevnaker kommune
Del på

Kontakt

Sosiale media

2024 © Foreningsportal