FORENINGSPORTAL HVA SKJER
Onsdag 10 Juli
kl.
Kistefos Museum, Samsmoveien 41, Jevnaker

Pipilotti Rist - (y)our lungs sound in an infinite forest

Kistefos er stolte av å kunne presentere en altoppslukende flerkanals videoinstallasjon av den anerkjente sveitsiske kunstneren Pipilotti Rist (f. 1962), en pionér innen video-og installasjonskunst, i Nybruket Galleri.

Pipilotti Rist ble født i 1962 i Grabs, som ligger i den sveitsiske Rhindalen ved grensen til Østerrike. Hun har vært en sentral skikkelse på den internasjonale kunstscenen siden midten av 1980-årene. Gjennom store videoprojeksjoner og digital manipulering har hun utviklet installasjoner som omslutter betrakteren og får liv fra langsomme, kjærtegnende regnskyll av klare fargetoner. 
For Rist er det å vise sårbarhet et tegn på styrke som hun henter inspirasjon fra. Med sine eiendommelige og overdådige opptak av naturen (som mennesket tilhører i egenskap av å være et dyr), og med sin undersøkende redigering, søker Rist å rettferdiggjøre den privilegerte posisjonen vi er født inn i bare ved å være mennesker. Hennes installasjoner og utstillingskonsepter er ekspansive, og i sinnet, sansene og kroppen finner hun muligheter for endeløse oppdagelser og poetisk oppfinnsomhet.
I videoverket "Lobe Of The Lung, 2009", møter vi Pepperminta, en rødhåret kvinne, som reiser over land og vann. Hun er for det meste avkledd, for å representere et menneske uten tilknytning til tid, klasse eller sted. Kroppen hennes er forstørret og mangedoblet, mens en gris, epler, tulipaner og jordbær fremstår som forvrengte og gigantiske.
"(y)our lungs sound in an infinite forest" er kuratert av Kate Smith og vises frem til 13. oktober.

Ons 10.07.2024
Kistefos Museum, Samsmoveien 41, Jevnaker
Del på

Kontakt

Sosiale media

2024 © Foreningsportal