FORENINGSPORTAL HVA SKJER
Onsdag 10 Juli
kl.
Jevnaker Kommune
Arr: Jevnaker IF Mosjon

Turmål 2024 - JIF Mosjon

Da er årets 5 turmål klare til å motta besøk av dere. Jo flere jo bedre. Årets 5 turer inneholder 2 nye stier og permanete turmål. Åsenrunden og Vangsåsen Rundt. Her skal alt ligge til rette for en god turopplevelse i den flotte naturen vi har her på Jevnaker.

Turmålene kan registreres ved å skrive i boka som ligger i den røde kassa eller logges digitalt med norgeskartfriluftsliv appen /TellTur. Registrere du på begge har du dobbelt sjanse til premie. Og husk at i appen ligger det også en haug med andre flotte turer og turmål.

1. Lamannshaugen Kassa er plassert på utsiktspunktet som skal ha en høyde på 701 moh. Hovedtoppen ca 200 m mot syd-øst er på 705,9 meter over havet, sier NGO. Fra kassa vår er det flott utsikt. Ikke bare høye topper på Østlandet er synlige men vi mener å ha sett Knutsholstinden, Tjønnholstinden og noen av deres nabofjell vest i Jotunheimen herfra. Krever nok godt vær og god sikt! Rett opp for Toso skole begynner den blåmerket stien (DNT) som går mot Mylla. En passerer Søtbakken på vei oppover og der stien flater ut, finner du en hvitmalt sti som kan følges til topps. Fra øst finnes flere muligheter. Den blåmerkede stien fra Sindersætra mot Toso skole, fører deg også opp til den hvitmalte stien oppe på den store åpne flata. Ellers er det flere muligheter å komme til topps på fra øst. Blant annet fører en vei deg opp til stiene mot toppen. De som går fra øst har muligheter for å sykle/kjøre/gå bomveiene fra Olimb eller opp Svenådalen. Kanskje en rundtur med sykkel kan være noe? Husk at dette er et sted for å se vakker solnedgang. God tur!

2. Onsberget Onsberget er en markert topp på vestsiden av Randsfjorden. Du følger Fv. 245 nordover fra gamle Rema-butikken og tar til venstre etter ca 12 km. (Halvorsbøle) Denne veien følger du noen hundre meter og til veibommen. Her går det nok an å parkere, men husk at tømmerbiler også bruker denne veien. Ca 150 m etter bommen er du i en høyre sving hvor stien til topps tar av. Her er gode parkeringsmuligheter. Stien tar av til høyre i denne svingen og er merket til topps hvor kassa er. Turen opp og ned gir god trening for beinmusklene. På toppen av Onsberget, ligger det en kjempestor steinhelle. Det er en god historie om denne spesielle steinen, som du må få med deg. Pass på barna når toppen nærmer seg. God tur!

3. Åsen-runden Kassa er plassert ved utsiktspunktet og bordet på den nye stien vår. Dette stedet ligger nær Åsen på vestsiden av Randsfjorden. Vi anbefaler å gå hele den nye blåmerkede stien på ca 10 km og start gjerne fra vanntanken på Nordhagen. (Bassengveien). Her finner du skilting. Går du stien motsols er det omtrent 4,2 km til kassa. God mosjon får du ved å gå den nye blåmerkede stien vår som åpnes 1. juni i år! Følg med på Facebook for oppdatert info på åpningsarrangement.

4. Vangsåsen rundt 50 meter før bommen inn til Randsvangen tar en skogsbilvei av til høyre og oppover. Den er også merket som pilgrims sti mot Lunner kirke. Følg veien oppover og etter ca 500 m finner du kassa vår. Her kommer også en annen sti opp fra Randsvangen. I området er det bra utsikt mot «Randsfjordens bunn». Vi anbefaler å følge den godt merket pilgrims stien videre oppover lia. I et markert T-kryss tar pilgrimsleden til venstre og mot Engerveien/Enger. Tar du imidlertid denne kjerreveien mot høyre, vil du bli ledet ned til bussholdeplassen ved innkjøringen til Prestmoen. Denne turen kan jo da bli en flott rundtur om du vil. God tur!

5. Lennsmannsmordet på Vågård Denne kassa står ved stien like ved minnesmerket for drapet av to lensmenn i 1926. Du kan lett gå til minnesmerket fra flere parkeringsmuligheter på Eggemoen eller gå/sykle fra Jevnaker og helt frem til kassa. Et forslag for ukjente kan være å gå/sykle fra porten inn til militærleiren inne på Eggemoen. Du følger da veien langs gjerdet på høyre side og kommer etter hvert til jernbanelinja (Randsfjordbanen). Etter kryssing av skinnene følger du en kjerrevei til venstre. 400 m framme kommer du til bilveien mot Vågård og etter 100 m på denne, finner du stien mot minnesmerket. Stien er skiltet «Lensmannsmordet». Etter nye 400 m er du ved kassa vår og den korte stien inn til minnesmerket. På nettet finnes mye om denne hendelsen. Vis hensyn!

Alle kassene tas ned 15. Oktober. Uttrekksvinnere trekkes på JIF Mosjon avslutningen onsdag 23.Oktober. 

Registrering her


Ons 10.07.2024
Jevnaker Kommune
Jevnaker IF Mosjon
Del på

Kontakt

Sosiale media

2024 © Foreningsportal