FORENINGSPORTAL HVA SKJER
Mandag 15 Juli
kl. 10:00 - 17:00
Kistefos Museum, Kistefossveien 41, 3520 Jevnaker

Velkommen til Kistefos

INDUSTRI, SKULPTUR, KUNST

Kistefos - en kulturdestinasjon med en twist

Kistefos kan by på arkitektur i verdensklasse, industrihistorie, kunstutstillinger og en imponerende skulpturpark i naturskjønne omgivelser.

The Twist

The Twist er designet av de verdenskjente arkitektene i BIG - Bjarke Ingels Group og vil huse skiftende kunstutstillinger av internasjonalt kaliber. The Twist er et galleri, en bro og en skulptur i seg selv, og skrur seg over Randselva i et 60 meter langt spenn. Bygget har vakt stor internasjonal oppmerksomhet og blant annet blitt kåret til årets museum internasjonalt 2019 av Designboom og vunnet Leading Culture Destinations Award, også kalt "Museenes Oscar", for årets arkitektur.

Les mer

Skulpturparken

Hvert år utvides skulpturparken med én eller flere skulpturer og inneholder i dag mer enn 50 skulpturer av markante samtidskunstnere som blant annet Yayoi Kusama, Fernando Botero, Claes Oldenburg, Olafur Eliasson, Anish Kapoor, Jeppe Hein, Tony Cragg, og Elmgreen & Dragset. Mange av skulpturene er laget spesielt for Kistefos og er direkte inspirert av området, naturen og historien på Kistefos. Skulpturparken er tilgjengelig hele året.

Les mer

Industrihistorien

Kistefos slik vi kjenner det i dag ble etablert i 1996 av den norske forretningsmannen og kunstsamleren Christen Sveaas. Christen er barnebarn av Anders Sveaas som i sin tid grunnla A/S Kistefos Træsliberi, et selskap som produserte tremasse på Kistefos fra 1889 til midten av 1950-tallet. Maskinene og bygningene er bevart og skaper i dag en Levende Fabrikk for de besøkende på Kistefos.

Ta et dypdykk

Kulturpunkt

Hvem, hva og hvordan? Nå kan du enkelt finne informasjon om alle skulpturene og bygningene på Kistefos ved hjelp av QR-koder.

Slik fungerer det


Bli kjent med Kistefos


Se hva som skjer

Foto: Hans Haug

Man 15.07.2024
10:00 - 17:00
Kistefos Museum, Kistefossveien 41, 3520 Jevnaker
Del på

Kontakt

Sosiale media

2024 © Foreningsportal