FORENINGSPORTAL HVA SKJER

Norges Veteranforbund For Internasjonale Operasjoner, Avdeling Hadeland (NVIO Hadeland)

NVIO er Norges største interesseorganisasjon for militært personell som har deltatt i internasjonale operasjoner - og deres pårørende.


Vi jobber for at veteraner fra Polititroppene, Tysklandsbrigaden og de over 100 misjonene Norge har deltatt i siden 2. verdenskrig. Mer enn 125 000 norske soldater har deltatt i internasjonale operasjoner, mer enn 75 000 av dem er fortsatt i live og fortjener heder og respekt for innsatsen de har lagt ned for fred og frihet. 

Våre soldater gjør en stor innsats for å bidra til økt sikkerhet og stabilitet. De blir stasjonert i områder med uro og konflikt. Soldatene løser vanskelige oppdrag i land med store utfordringer. De utsetter seg selv for sterke inntrykk og belastninger.

For de aller fleste har utenlandstjenesten vært en positiv opplevelse. Undersøkelser av omkring 15.000 norske soldater som har tjenestegjort i Libanon og Afghanistan, viser at 85-90 prosent av de som svarte på undersøkelsene kom hjem med litt eller ingen belastninger. Libanon-undersøkelsen fra 2016 viste at omkring 13 prosent av de som svarte fremdelesopplevde stress som følge av tjenesten. Afghanistan-undersøkelsen fra 2012 viser at 28 prosent av de som svarte har et alkoholforbruk som defineres som risikofylt eller skadelig.

På Hadeland bor det ca. 250 veteraner fra internasjonale operasjoner. Det kommer stadig nye til, og NVIO ønsker å være en støtte for alle - om du er 20 eller 95 år. Veteranene har også 500-1000 pårørende, og også disse er velkomne som medlemmer i NVIO og kan få hjelp og støtte fra NVIO om utfordringer relatert til utreise til, tjeneste i, hjemkomst fra eller ettervirkninger etter deltagelse i internasjonale operasjoner. Kameratstøtten kan bidra med både praktisk bistand, assistanse i møter med NAV og fastlege og har kunnskaper om økonomiske støtteordninger for veteraner. 

NVIO Hadeland arrangerer veterantreff siste torsdag hver måned, med unntak av juli.  Her spiser vi sammen, treffer gamle og nye venner og slår vi av en prat om våre opplevelser i tjenesten, eller andre ting vi er opptatt av. Veterantreffene er åpne for alle veteraner uavhengig av om de er med i en organisasjon eller ikke. Forsvaret sponser maten. Drikke betales av den enkelte. På Hadeland møtes vi på Rojan-krysset. Avvikende treffsted informeres om på aktivitetene. 

Vi ønsker deg velkommen på vennskapstreff - og som medlem i vår forening. 

Fritidsaktiviteter

Møteplass

Kontaktinformasjon

41244977 / 41244977

jordheim.lars@gmail.com

hadeland.nvio.no/

www.facebook.com/NVIOHadeland/

Lars Jordheim

Besøksadresse

Postadresse
c/o Odd H Ulnes Rognstadvegen 11 2770 JAREN
2770 Jaren

Andre opplysninger

Org.nummer
993327719

Stiftet dato
12.09.1995

Ant. medlemmer
42

Kategori
Allmenn kultur

Område
Hadeland

Stikkord
VeteranVeterantreffIntopsInternasjonale Operasjoner

Sist oppdatert
10.09.2023

Rediger med kode

Kontakt

Sosiale media

2024 © Foreningsportal